Omgeving

DE OMGEVING

Ontdek de prachtige omgeving van de Provence

Chalet Pluk de dag is een geweldige uitvalbasis voor een gevarieerd aanbod van uitstapjes. Genieten van de Middellandse Zee, wandelen, shoppen, fietsen, cultuur, paardrijden of golfen het kan allemaal.

Chalet Pluk de dag bevindt zich in de regio PACA. PACA staat voor de Provence-Alpes- Côte d’Azur. Dit gebied biedt een diversiteit aan vele landschappen, faciliteiten en activiteiten. De naam van het gebied de Provence komt vanuit het latijn, vandaar dat wij voor de chalet eerst de latijnse naam Carpe diem hadden gekozen. Carpe diem betekent pluk de dag, vandaar de naam: Chalet Pluk de dag. Pluk de dag is ons motto; geniet van het leven haal er zoveel mogelijk uit en doe het nu.

Genieten van de Middellandse zee

Sportliefhebbers

Voor de sportliefhebbers is er een scala aan keuze alle watersport mogelijkheden, zwemmen, kajakken, surfen, catamaran zeilen tot diepzeeduiken. Glij over het water en geniet van de azuurblauwe kleur van de zee.

Wijnranken

De Provence is met de diverse grondsoorten en de vele zonuren ideaal voor de wijndruiven. Het gebied is voorzien van uitgestrekte wijnranken. De regio is het grootste rosé wijn produceergebied van de wereld. Geniet van het uitzicht op de wijngaarden,  wijnproeverij of onderneem food en wine tours in de omgeving.

Een geweldige uitvalbasis

Wandelen

Voor wandelaars is dit een uitgelezen gebied. Door de veelzijdigheid van strand tot bergen is er voor iedereen wel  een route. De routes staan gemarkeerd aangegeven en variëren van makkelijk tot moeilijk. Jij kan je wel uren vermaken met een lange afstand wandeling in de bergen. Trek de wandelschoenen aan en trek er op uit om van de natuur te genieten.

Fietsen

De omgeving leent zich er uitstekend voor om te fietsen. Juist richting de bergen is het uitdagend voor de wielrenners en de mountainbikers. Er zijn voor de fiets sightseeing tours, touring routes en sportcircuits.

Paardrijden

In de Provence en de Côte d’Azur is er 450 kilometer aan gemarkeerde routes. De ruiterpaden zijn uitgestippeld door professionals in de paardrij toerisme. In dit gebied is er een netwerk aan maneges. Er zijn paardentochten voor elk niveau of jij gaat galopperen met een paard over het strand of een prachtige tocht langs beekjes en rivieren.

Golf

De Côte d’Azur is een populaire golfbestemming. Er zijn meer dan 40 golfbanen in de regio. In Grimaud ligt de 18 holes golfbaan Beauvallon Golf. De goed gewaardeerde golfbaan biedt gevarieerde fairways met adembenemende uitzichten op de wijnvelden en de baaien van Port Grimaud en Saint Tropez.

Een geliefd uitgangspunt

De centrale ligging van de chalet Pluk de dag tot een geliefd uitgangspunt voor het verkennen van de Provence en Côte d’Azur.

Pluk de dag en voel je thuis!